Adaptogenen Sibirisk Ginseng – Hur kan den påverka vår energi?

Adaptogenen Sibirisk Ginseng – Hur kan den påverka vår energi?

Sibirisk ginseng, även kallad rysk rot, hör till familjen för adaptogena örter som anses bidra till ökat välbefinnande och prestation genom att stödja kroppen mentalt och fysiskt då kroppen bäst behöver det- vid svaghet, utmattning och trötthet. Sibirisk ginseng (rysk rot) har en positiv effekt på återhämtningsprocessen vid all form av ansträngning och ger både mental och fysisk energi. Roten har använts flitigt av idrottsmän på elitnivå då den ökar syrgasutnyttjandet i arbetande muskler och återhämtningen blir snabbare efter ett träningspass.

En energikick från naturen

Vi vill dela med oss av två recept på härligt orangea sommarsmoothies att kicka igång dagen med. Passar även utmärkt att inta efter ett träningspass eller som mellanmål. I båda recepten finns Dr Sannas Energy Mix, ett ekologiskt rawfoodpulver med baobab, amalaki, nypon, ananas, gotu kola, lucuma samt adaptogenen sibirisk ginseng. Sibirisk ginseng har en positiv effekt på återhämtningsprocessen vid all form av ansträngning och ger både mental och fysisk energi.

Tropisk Sommar Smoothie

2 dl fryst ananas

1 dl fryst mango

2 dl morotsjuice

2 dl cocosmjölk

½ banan

4 tsk Energy Mix rawfoodpulver

 

Sunshine Smoothie

2 dl fryst mango

1 dl frysta havtorn

1/2 liter kallt nässelte

1/2 liter ofiltrerad ekologisk äppeljuice

1 dl kokosmjölk

2 msk Energy Mix rawfoodpulver

1 msk blötlagda chia frön

1 banan

½ tsk gurkmeja

Eventuellt rissirap eller stevia.

Skala frukterna och lägg alla ingredienser i en kannmixer. Mixa slät. Fyll upp på glas och toppa med kokosflingor eller Energy Mix pulver. Njut!

Om alla texter på drsannas.se
Alla råd, tips och rekommendationer på drsannas,se grundar sig på Team Dr Sannas egna erfarenheter och följs på egen risk. Vi reserverar oss för ev. faktafel. Vi rekommenderar alltid att du vid nedsatt hälsa uppsöker läkare och specialister. Vi hoppas att denna sida inspirerar till en fantastisk hud och ett friskare liv för alla besökare

Dela den här artikleln:

Kommentera

×

Kundvagn

Handla för 500.00 kr mer så bjuder vi på frakten!