Din hud kan ha olika behov beroende på väder.

Säsongsbaserad hudvård är viktigt för att möta din huds behov under de olika temperaturskillnaderna. Ansiktsolja är en tacksam produkt att använda under vintern då luften är kall och torr. Men betyder det att du inte bör använda ansiktsolja under sommaren då luften är varm och solen ligger på? Jo, du kan definitivt använda ansiktsoljor under sommaren!

Genom att använda olja i ansiktet kan den extra oljeproduktionen, som är vanligt under sommaren, ge motsatt effekt. Den tillsatta oljan kan hjälpa dig att reducera din naturliga oljeproduktion i ansiktet. När din hud är återfuktad så kommer den inte att producera lika mycket olja för att kompensera - det är alltså bra att använda ansiktsolja även när du känner dig oljig!

Tips:

  • Kanske behöver du inte lika mycket fukt under sommaren? Vila från din ansiktskräm och använd enbart din ansiktsolja.
  • Du kanske behöver extra återfuktning efter en sommardag vid havet? Ge din ansiktskräm en lysterboost genom att tillsätta några droppar olja in den.
  • En enkelt och effektivt sätt att ge din hud extra lyster under dagen är att ta några droppar ansiktsolja och dutta på i ansiktet.

Läs mer om ansiktsolja i artikeln "Allt du behöver veta om ekologisk ansiktsolja" här!

Du kanske också gillar ...

Om alla texter på drsannas.se
Alla råd, tips och rekommendationer på drsannas,se grundar sig på Team Dr Sannas egna erfarenheter och följs på egen risk. Vi reserverar oss för ev. faktafel. Vi rekommenderar alltid att du vid nedsatt hälsa uppsöker läkare och specialister. Vi hoppas att denna sida inspirerar till en fantastisk hud och ett friskare liv för alla besökare

Dela den här nyheten:

×

Kundvagn

Handla för 500.00 kr mer så bjuder vi på frakten!