En spännande vegansk variant av den klassiska rätten pesto. Utan gluten, laktos eller animaliska produkter.
Ingredienser:
1 1/2 dl Eko mandlar
1/2-1 st Eko vitlöksklyfta
1 1/2 tsk Eko äppelcidervinäger (ofiltrerad)
1 1/2-2 dl Eko olivolja
1 1/2-2 dl Eko basilika
2 tsk Eko bjäst
2 tsk Alkaline Greens
Salt och peppar
Gör såhär:
- Rosta mandlarna i en torr panna tills de fått lite färg (ha uppsikt det kan gå fort), detta gör att peston få en lite djupare smak men går självklart att hoppa över om så önskas. Låt mandlarna sedan stå och svalna något.
- Skala och mixa vitlöken tillsammans med den rostade mandeln och med övriga ingredienser. Mixa tills det blir en jämn men lite grov massa
- Krydda med salt och peppar
- Häll upp i en ren glasburk och förvara i kyl.
Här kan du läsa mer om Dr Sannas Rawfood Alkaline Greens!