Underbart enkel och lättlagad äppeltarte som passar utmärkt till efterrätt. Du kan alternativt steka mogna bananer och dela på längden, bitar av färsk aprikos, ananas, eller någon annan frukt och få en frukttarte!
Recept: Äppeltarte, 1 port
Ingredienser:
- 1-2 äpplen per person
- smör
- kardemumma och kanel
- ca: 1/2 dl havregryn
- 1-2 tsk Dr Sannas Kärleksblandning
- 5st mandlar som hackas
Gör såhär:
Skala, kärna ur och stek klyftor av äpplena i smör på svag värme tills de är helt mjuka. Krydda och lägg äpplena på fat och täck med tallrik så att det håller sig varmt. Höj temperaturen och rosta havregrynen under omrörning i smör i pannan. Lägg i mandel hacket mot slutet och strö detta över äpplena. Det är suveränt gott och blir en festrätt om det serveras med vispgrädde!
Mer recept & inspiration hittar du i Sanna Ehdins bok: Mat som läker: 140 recept som håller dig pigg, frisk och dämpar inflammationer