Hållbarhet är en självklarhet - 100 procent återvunnen plast

Tillsammans med våra kunder är vi HAPPY. För oss är det självklart att våra produkter tillverkas i samklang med naturen, och med största möjliga hänsyn till vår gemensamma omvärld och miljö. Det gäller såväl insida som utsida. Därför är vi noga med råvarans kvalitet, ursprung och odlingsmiljö och väljer närodlat när det går. Alla produkter tillverkas i Sverige. Vi ställer höga krav på att leverantörer och andra samarbetspartners tänker långsiktigt och hållbart.

Till våra  förpackningar används enbart material som går att återvinna. Vi har sedan starten i december 2015 letat efter leverantörer som kan förse oss med flaskor till vår Hälsosåpa som är tillverkad i 100% återvunnen plast. I samband med lanseringen av vår nya grafiska profil nu i november på mässan Allt för Hälsan kan vi berätta att alla vår Hälsosåpa flaskor numer är tillverkade av 100 procent återvunnen HDPE/PET plast och vår tuber och burkar av sockerbaserad bioetanol. Allt material vi använder går såklart att återvinna igen.

Än är vi inte nöjda

Vi tror på ständig förbättring och undersöker ständigt hur vi kan tänka än mer på miljön och naturens bästa. Vi genomför löpande små och stora förändringar i vårt arbetssätt för att bli än mer hållbara. Våra transportvägar är kortare idag än för ett år sedan och vi fortsätter att ständigt utvärdera vad mer vi kan göra. Har du tips är du alltid välkommen att höra av dig till info@drsannas.se

Om återvunnen HDPE och PET plast

Som svar på den ökade efterfrågan på miljövänligare förpackningar övergår nu Dr Sannas flaskor till att helt vara tillverkade av 100 procent återvunnen plast. Våra flaskor kan sedan återvinnas för att produceras till nya förpackningar. På detta sätt kan fortsatt hållbarhet säkerställas.

Plasten återvinns från gamla plastprodukter - ett miljövänligare alternativ till material som annars skulle vara anordnade i deponier. Råvarorna kommer från Storbritannien och Europa och används i olika mängd beroende på typ av flaska från 25% till 100%. Dr Sannas flaskor är tillverkade av 100 procent återvunnen plast. Flaskorna uppfyller också stränga europeiska förordningar vilket ger trygghet åt våra kunder. Stor omsorg har tagits i att leta efter rätt råmaterial som uppfyller fabrikens krav på kvalitet och gällande föreskrifter.

Läs mer om Dr Sannas och vårt hållbarhetsarbete här

Om alla texter på drsannas.se
Alla råd, tips och rekommendationer på drsannas,se grundar sig på Team Dr Sannas egna erfarenheter och följs på egen risk. Vi reserverar oss för ev. faktafel. Vi rekommenderar alltid att du vid nedsatt hälsa uppsöker läkare och specialister. Vi hoppas att denna sida inspirerar till en fantastisk hud och ett friskare liv för alla besökare

Dela den här nyheten:

×

Kundvagn

Handla för 500.00 kr mer så bjuder vi på frakten!