Denna Cashew“ost” är fantastisk, både enkel att göra och passar till det mesta! På fröknäcke, som topping till en höstig gryta, eller som dipp.
Ingredienser:
2 dl Eko cashewnötter, blötlagda i 8 timmar eller över natten
2 msk vatten
1 tsk Eko äppelcidervinäger (ofiltrerad)
1 msk Eko olivolja
2 tsk Soldryck
Smaksättning går att variera men vi använde:
1/2-1 tsk Eko paprikakrydda
1 krm Eko gurkmeja
2 tsk Eko bjäst
Eko Sichuanpeppar
Salt
Andra förslag på kryddsättning:
Soltorkade tomater och basilika (och då kan en använda oljan från tomaterna)
Vitlök och färska örter
3 sorters peppar
Gör såhär:
- Mixa de cashewnötterna till önskad konsistens
- Blanda sedan i övriga ingredienser tills önskad konsistens, vill en ha den rinnigare går det bra att tillsätta mer olivolja.
- Förvara i ren glasburk med lock
Du kan läsa mer om våra rawfood här.