Visst känns livet lite lättare när man går på lätta, fina fötter? Sommaren innebär dessutom högsäsong för våra trotjänare till fötter. Det är nu vi visar dem som mest, men också nu som de utsätts för extra mycket påfrestningar.

Dags att lägga lite kärlek på det som bär dig genom livet – här guidar vi dig till sköna OCH fina fötter i fem enkla steg!

Steg 1 – Mjuka upp med ett fotbad hemma

Ett mjukgörande fotbad hemma gör underverk för dina fötter. Det är nu du lägger grunden för din fotvård, genom att först mjuka upp huden och eventuella förhårdnader. En vanlig missuppfattning är att det är bättre att fila fötterna torra, men undvik denna quick-fix! Det är varken skonsamt eller bra för fötterna och tar också längre tid, dessutom är det trixigt att bli av med större förhårdnader på det sättet. Tappa istället upp ett varmt och avkopplande bad – det ska kännas när du sticker ner fötterna, men fortfarande vara behagligt.

Låt dina fötter njuta i fotbadet i upp till 30 minuter, har du ont om tid räcker 10 minuter. Passa också på att koppla av och se denna tid som bara din. Ha gärna som rutin att bada fötterna en gång i veckan så blir det betydligt lättare att underhålla fötterna mellan varven!

Vi rekommenderar att du tillsätter Dr Sannas hälsosåpa i badet. Den innehåller tallolja som utöver att mjukgöra dessutom har en frisk och naturligt doft och ett pH-värde på 10, vilket också ger den en naturligt antibakteriell effekt. Mild och renande för din hud och dina fötter!

Steg 2 – Pimpa mera! Säg hejdå till torr hud & förhårdnader

Sköna & fina fötter i 5 enkla steg

Torr hud och förhårdnader uppstår lätt under sommaren när vi går på barmark eller bär lätta sandaler. När din hud nu är uppmjukad efter fotbadet är det dock hög tid att vinka adjö till dessa – och säga hej till fina fötter.

Efter ditt fotbad hemma – torka fötterna väl, glöm inte bort att torka även mellan tårna så undviker du att det bildas svamp mellan dem.

Använd därefter en fotfil eller allra helst en pimpsten för att skonsamt, men effektivt, avlägsna torr hud och förhårdnader. Fördelen med att använda en pimpsten på dina fötter istället för en vanlig sandpappersfil (eller det stora No No:et en metallfil) är att pimpstenen exfolierar bort döda hudceller istället för att riva av huden – vilket kan skada underliggande hudlager.

Massera fötterna med pimpstenen i några minuter och fokusera på de områden som har mest förhårdnader. Skölj därefter fötterna i ljummet vatten och torka dem varsamt igen.

Steg 3 – Fina naglar på ett kick

Efter fotbadet är även dina naglar i bättre skick att vårdas och klippas. (Precis som att du inte bör fila dina fötter torra, bör du inte heller klippa dina naglar helt torra).

Klipp naglarna rakt av och fila därefter till formen med en nagelfil i en och samma riktning (om du inte använder en nagelfil av glas, då kan du fila i bägge riktningar). Använd sedan gärna en nagelbandspeeling på nagelytan för att få en så ren nagelbädd som möjligt, och putta även ner uppstickande nagelband med hjälp av en s.k. nagelbandspusher. Kom ihåg att vara varsam på handen, har du mjukat upp fötterna ordentligt med fotbadet kan du jobba med en lätt hand!

 Steg 4 – Fukt, fukt, fukt och mera fukt!

Nu kommer vi till det allra viktigaste steget, som avslutar din fotvårdsrutin. FUKT! Slarva inte med denna del. En bra fuktkräm mjukgör gör dina fötter direkt, men gör också dina fötter bättre rustade för framtida påfrestningar. Dr Sannas Foot Balm har en upplyftande doft av tall, lavendel och eukalyptus och innehåller dessutom ringblomsextrakt som länge använts för att motverka hudsprickor.

Massera in en klick fotkräm / foot balm i huden med lätta cirkulära rörelser. Avsluta gärna med ha på ett par strumpor någon timma (även om det är hett i sommarvärmen!) – dessutom kan du maxa effekten genom att först stoppa fötterna i ett par plastpåsar och därefter på med ett par strumpor. En riktig mega-inpackning för dina fötter.

Steg 5 – Återfukta dagligen för bästa resultat

Steg fem är egentligen ett vårdande steg, men ack så viktigt. Goda vanor och fina fötter skapas genom omtanke och framför allt genom rutin. Ha för vana att varje kväll smörja in fötterna med en fet kräm. Då motverkar du dessutom att torrsprickor uppstår. Återfuktade fötter är vackra och sunda fötter!

Lycka till med dina nya, fina fötter i sommarvärmen önskar vi på Dr Sannas!


PSST – vill du göra det enkelt för dig? Dr Sannas Fotvårdskit innehåller allt du behöver för att få fina fötter i fem enkla steg. Du hittar det här.

Du kanske också gillar ...

Om alla texter på drsannas.se
Alla råd, tips och rekommendationer på drsannas,se grundar sig på Team Dr Sannas egna erfarenheter och följs på egen risk. Vi reserverar oss för ev. faktafel. Vi rekommenderar alltid att du vid nedsatt hälsa uppsöker läkare och specialister. Vi hoppas att denna sida inspirerar till en fantastisk hud och ett friskare liv för alla besökare

Dela den här nyheten:

×

Kundvagn

Handla för 500.00 kr mer så bjuder vi på frakten!