Lena, fina och mjuka händer inger inte bara ett välvårdat och sunt uttryck - det känns framför allt bra. När torra händer väl blivit ett faktum kan det dock vara ett gissel att bli av med torrheten. Huden på händerna har blivit upprörd, känslig & irriterad.

Redo för en höst med händer i toppskick? Här ger vi dig tre supertips som ser till att du har mjuka och fina händer året om.

1. Förebygg torra händer

Händerna känns kanske fortfarande mjuka och smidiga efter sommaren, men övergången till trista och torra händer kan gå fort. Ofta brukar det börja med att händerna blir röda och känsliga - därefter brukar den torra och fnasiga känslan tillkomma.

Det ABSOLUT bästa tipset för att ha lena händer året om är att förebygga just torra händer.

Och just nu befinner vi oss i ett guldläge för detta!

Förebygger gör du bäst genom att regelbundet använda en återfuktande handkräm - dagligen.

Skapa en enkel rutin med att smörja in händerna varje morgon (t.ex. innan du går till jobbet) samt varje kväll. Då får du ett bra skydd under dagen och natten - som du gärna kan komplettera under dagen t.ex. om du har gått en längre promenad utomhus.

2. Ge dina händer RÄTT näring - med din handkräm!

Den absolut vanligaste anledningen till att vi slarvar med att smörja in händerna är eftersom otroligt många upplever att händerna känns kladdiga efteråt och i princip är ”omöjliga att använda”. Resultatet? Vi tvättar av oss den kletiga handkrämen - och har ett ännu sämre utgångsläge för att bibehålla friska och sunda händer.

På Dr Sannas brinner vi för ingredienser i hudvård som tillför exakt rätt nytta. Innehåll, skin feel och resultat ska harmoniera i en perfekt mix - det är först då magi uppstår. Just därför är vi också extra stolta över vår hyllade handkräm med probiotika, omega 3-6-9 och kolloidalt havre. Kombinationen av dessa vårdande ingredienser har format en handkräm som mjukgör torra händer med en upplyftande doft av lindblom och bergamott. Handkrämen innehåller dessutom ekologisk havre, kokosolja, raps och tistelolja som även de hjälper till att göra din hud mjuk och smidig. Den är otroligt snabbabsorberande - mycket tack vare peptiderna i probiotikan.

Händer och naglar hänger såklart ihop - därför har vi även berikat vår handkräm med Myrica vax som vårdar torra och trasiga nagelband.

Upptäck gärna de fantastiska fördelarna med probiotika i hudvård och läs om de anti-inflammatoriska egenskaperna hos kolloidalt havre här.

Här kan du också läsa ett utlåtande från Sveriges största blogg inom naturlig skönhet, Naturligt Snygg, där vår handkräm får toppbetyget 4.5 a av 5!

3. Gör en superinpackning en gång i veckan

På samma sätt som många är vana vid att göra en hårinpackning eller att lägga en ansiktsmask en gång i veckan, så kan du också ”packa in” händer en gång i veckan.

Ett fantastiskt tips är att smörja in händerna med en handkräm och därefter sätta på ett par plastpåsar på händerna (alternativt ett par diskhandskar). Därefter tar du itu med söndagens disk (ja, du hörde rätt!).

Värmen från det heta diskvattnet gör nämligen att porerna i huden öppnar upp sig mer, vilket i sin tur gör huden mer mottaglig för näringen. Resultatet? En superinpackning för dina händer. Bonusen med ren disk behöver vi väl inte ens poängtera?

Således - förebygg torra händer enkelt genom att:

  1. smörja in händerna i tid
  2. med en handkräm som tillför rätt näring
  3. som du också kan använda som inpackning en gång i veckan.


Happy hands från oss på Dr Sannas!

Du kanske också gillar ...

Om alla texter på drsannas.se
Alla råd, tips och rekommendationer på drsannas,se grundar sig på Team Dr Sannas egna erfarenheter och följs på egen risk. Vi reserverar oss för ev. faktafel. Vi rekommenderar alltid att du vid nedsatt hälsa uppsöker läkare och specialister. Vi hoppas att denna sida inspirerar till en fantastisk hud och ett friskare liv för alla besökare

Dela den här nyheten:

×

Kundvagn

Handla för 500.00 kr mer så bjuder vi på frakten!