De här matiga plättarna är fluffiga och goda till frukost eller brunch. Vanligtvis kommer hungern snabbt tillbaka efter plättar och pannkakor, men när man ätit dessa står man sig länge!
Recept: Sannaplättar, ca: 15st
Ingredienser:
- 1 dl ekologiska havregryn
- 2 1/2 dl vatten
- 2 stora ägg
- 1 dl valfritt nöt-eller kokosmjöl
- 1 dl linfrö
- 1-2 tsk mald kardemumma
- 1/2 dl hackad mandel
- 1-2 tsk bakpulver
- 1-2 tsk Dr Sannas Kärleksblandning
- 1-2 bananer, skurna i små bitar
- smör till stekning
Gör såhär:
Blanda havregryn och vatten och koka ett par minuter till gröt (grynen ska helst ha varit blötlagda under natten eller ta färdig gröt ifrån kylskåpet). Vispa äggen och rör ner i gröten, som inte ska vara kokhet. Blanda i övriga ingredienser och sist banan. Smeten blir lite seg av linfröna som sväller. Lägg smör i en gjutjärnsstekpanna, klicka ut smeten i pannan och grädda på medelhög värme. Det tar lite längre tid än vanligt på varje sida eftersom de ska vara lite tjockare än vanliga plättar, mer som små jäst pannkakor. Det blir garanterat fluffiga och lätt ätna! Servera dem med vispgrädde och bär och det blir en festmåltid! Perfekt även som kallt tilltugg i matsäcken.
Mer recept & inspiration hittar du i Sanna Ehdins bok: Mat som läker: 140 recept som håller dig pigg, frisk och dämpar inflammationer