Recept: Katrinplommon bollar, 20st
Ingredienser:
- 4 dl urkärnade katrinplommon
- 2 1/2 dl pecannötter, mandlar eller valnötter
- 2 1/2 dl kokosflingor
- 1 tsk kanel eller kardemumma
- 1/2 tsk gurkmeja
- ev. 1/2 tsk vanilj
- 1-2 tsk Dr Sannas Kärleksblandning
- kokosflingor att rulla i
Gör såhär:
Halvera katrinplommon och lägg dem 10 minuter i varmt vatten som täcker. Lägg nötterna i en mixer och hacka dem fint. Tillsätt kokosflingor och kanel eller kardemumma samt gurkmeja, kärleksblandningen och vanilj och mixa stötvis tills det är väl blandat. Tillsätt ett par katrinplommon i taget tills allt är väl mixat. Lägg allt i en stor skål och knåda med nytvättade händer. Söta eventuellt med 1/2 tsk stevia och tillsätt även 1 tsk vatten för att fukta degen. Forma till bollar som rullas i kokosflingor och förvaras i kylskåp.
Mer recept & inspiration hittar du i Sanna Ehdins bok: Mat som läker: 140 recept som håller dig pigg, frisk och dämpar inflammationer