Julen närmar sig och det är stora mängder godis och läsk för många människor. Vad kan du göra för att undvika glukossirap, socker, ytbehandlingsmedel, färgämnen, härdat palmfett och maltodextrin? Här kommer ett recept på bountybollar som är utan gluten och utan tillsatt socker. Alla ingredienser är naturliga och ekologiska.
Recept Bountybollar 12-14 stycken
10 dadlar
1 dl kokosmjölk
1/2 tsk Ceylon Kanel
1/2 tsk vaniljpulver
200 gram kokosflingor
1 msk kokosolja
1 msk kaffe
ca 100 gram mörk choklad / gör egen choklad
Gör så här:
Mixa dadlarna och tillsätt sedan resten av ingredienserna (kom ihåg att det ska vara en krämig konsistens).
Rulla till små bollar eller den form du önskar
Lägg bountybollarna i frysen en liten stund
Smält chokladen i vattenbad och doppa dina bountybollar
Ställ dom en stund i kylen