Detta är ett utdrag ur bloggen ehdin.com av Dr. Sanna Ehdin där hon tar upp ämnen vi också tycker är viktiga för planeten, miljön, djuren och oss människor. Trevlig läsning - Hälsa & Kärlek!

Dags att vakna upp nu och göra hälsosammare val – varje dag – för att rädda denna planet! Jordens djurarter utrotas allt fortare, och vi röstar inte vart fjärde år utan varje gång vi handlar. Så vi har stor personlig makt att förändra och förbättra – NU!

Varför då? För att Jordens djurarter försvinner sorgligt nog i en rasande takt. Det är ingen nyhet att jorden är på väg mot, eller kanske snarare är inne i ett sjätte stort massutdöende – som vi människor orsakar. Människans framväxt och utbredning har fört med sig förstörelse av naturliga boendemiljöer, miljöförstöring, miljögifter, strålning överallt, nanoteknik, sjukdomar, illegal jakt, utfiskning, förstörda bioepitoper mm. Var rädd om Naturen, vi har bara en…

FAKTA: De senaste 500 åren har runt 80 av 5 570 kända däggdjursarter försvunnit, vilket innebär 1,4 procent av det totala antalet. Men samtidigt är mellan en femtedel till hälften av alla arter hotade. Det innebär att inom snar framtid kan tre fjärdedelar av allt liv du ser när du är ute i naturen vara borta för alltid…

Vill du vara med och skapa denna värld? Troligen inte – och då behöver vi göra färre EGO-val och fler hälsosamma val varje dag – för oss själva och Naturen.

Bra val är att:

  1. Konsumera mindre – dekonsumera – för vi producerar för mycket och därmed mer avfall än Jorden kan klara av.
  2. Köp ekologiskt! Vi behöver få ner den höga besprutningen av åkermark med tunga bekämpningsmedel – och få upp näringsinnehållet i maten.
  3. Handla närodlat (svenskt) så mycket som möjligt – undviker långa transporter och bättre kontroll på produktion.
  4. Köp så lite processad mat som möjligt – bättre näring och färre gifter i dig själv och i miljön. Undvik förpackningar!
  5. Släng ut alla hudvårdsprodukter, schampo etc med ohälsosamma kemikalier i – och välj endast produkter gjorda på vegetabiliska oljor och helst ekologiskt.
  6. Reparera mera – släng inte saker som inte ”fungerar”, reparera istället för att köpa nytt.
  7. Återanvänd: lämna in kläder, husgeråd etc på 2nd hand och köp begagnat.
  8. Dela, låna och byt mer. Att få hjälpa en annan människa är en gåva.
  9. Åk kollektivtrafik med tåg och buss så mycket som möjligt. Halverar du din konsumtion sparar du väldigt mycket resande…
  10. Sätta igång redan idag och göra bättre val för din egen hälsa och miljön!

Det finns givetvis fler. Var hjälpsam och skriv ner en lista på fem saker som du ändrar närmaste veckan och håller. Då kan det börja att skifta…

Vad som behövs idag är att vi vanliga människor går bättre val – för vi konsumenter avgör framtiden nu. Det sker varje dag när vi handlar – inte vart fjärde år i val.

Hårdvalutan inom snar framtid kommer att vara frisk luft, rent vatten, fritt från inducerad strålning och tystnad… Dr. Sanna Ehdin.

Läs hela bloggen på ehdin.com/tio-bra-val

Hälsa & Kärlek

Du kanske också gillar ...

Om alla texter på drsannas.se
Alla råd, tips och rekommendationer på drsannas,se grundar sig på Team Dr Sannas egna erfarenheter och följs på egen risk. Vi reserverar oss för ev. faktafel. Vi rekommenderar alltid att du vid nedsatt hälsa uppsöker läkare och specialister. Vi hoppas att denna sida inspirerar till en fantastisk hud och ett friskare liv för alla besökare

Dela den här nyheten:

×

Kundvagn

Handla för 500.00 kr mer så bjuder vi på frakten!