Här är ett recept på rawfood-bollar med en oväntad fyllning! I detta recept har vi valt en fyllning av jordnötssmör och jordgubb men här finns det utrymme för dig att välja en egen spännande kombination. Rawfood-bollar passar perfekt som dessert, snack eller mellanmål!
Ingredienser:
1 dl pekannötter
1 dl hasselnötter
1 dl havregryn
½ dl kakao
2 tsk Kärleksblandning eller Gryningsblandning
½ dl kokosolja
7 st dadlar (urkärnade)
1 msk kaffe
En nypa salt
Fyllning:
Färska jordgubbar
Jordnötssmör
Gör såhär:
1. Börja med att att kärna ut dadlarna om du köp sådana med kärnor i. Hacka upp dadlar och nötter i grova delar och placera i en mixer med resterande torra ingredienser och kaffet.
2. Smälta kokosoljan på låg värme, ta av kastrullen från plattan och låt svalna någon minut.
3. Mixa sedan samman kokosoljan och alla ingredienser i en matberedare tills det har bildats en smet. Smeten ska kunna formas till bollar så om du känner att smeten är för kladdig kan du placera smeten i kylskåp 10-15 minuter.
4. Forma smeten till bollar. Platta sedan ut bollen och lägg en klick jordnötssmör i mitten och toppa med en jordgubbe. Vik in kanterna och rulla till en boll igen så att fyllningen har täckts.
5. Rulla bollarna i finhackade pekannötter, valnötter eller kokosflingor.
Förvara i kylskåpet och plocka fram när det är dags för fika!
Tips på andra varianter att testa:
Blåbär och mandelsmör
Hallon och hasselnötssmör
Mandelmassa
Hälsa & Kärlek
Dr Sannas