Fantastiskt goda och smakrika Raw Lime Cheesecake med choklad! Gjord på en bas av bland annat avokado, dadlar och valnötter. Perfekt som vacker fika eller efterrätt.
Givetvis är de gluten -och mjölkfria.
Dr Sannas Raw Lime Cheesecake mec Choklad (12 st)
Bottenlager:
2 dl valnötter
9 st dadlar
1 dl kokosflingor
3 msk kakao
1 nypa salt
2 msk vatten
Lime & Avocado frosting:
3 st medelstora avocado
3 st lime (pressad)
2 msk smält kokosolja
2 msk lönnsirap
1 dl kokosgrädde
1 tsk Ängsblandning
Topping:
Lime Zest
Kokosflingor
Kakaonibs
Gör såhär:
- Mixa alla ingredienser till bottenlagret tills det blivit en chokladmassa som håller ihop och kan formas lätt.
- Forma bollar av chokladmassan (1 msk/boll) och tryck ner i bullformar. Här använde vi oss av bullformar i papper ca 5 cm i diameter. Använd fingrarna och pressa ner chokladmassan till en jämn botten.
- Dags för frosting! Smält kokosoljan och mixa ihop med resten av ingredienserna tills frostingen blivit fluffig och slät.
- Klicka ut ca 2 msk frosting över chokladmassan och toppa med lite lime zest, kokosflingor och kakaonibs.
- Låt stå i frysen i ca 1-2 timmar innan servering. Dessa läckerheter klarar sig ca 3 månader i frysen.
LÄS MER: På Dr Sannas Hälsotips kan du läsa fler artiklar, recept och guider.