Torr hud är ett mycket vanligt problem och kan uppstå var som helst på kroppen och beror på att det inte finns tillräckligt med fuktighetsbevarande ämnen i huden. Vissa områden är mer utsatta såsom händer, fötter, armbågar, knän och ansikte. Torr hud kan vara ömtålig och lätt bli irriterad, rödflammig, fjälla och börja klia. Ibland det bli inflammation av att man kliat sönder hudens skyddande barriär. Det är därför viktigt att sköta om huden så att besvären inte blir värre. På vintern är det dessutom en torrare luft både inomhus och utomhus. Det är en tid då du behöver du sköta om din hud extra noga.

Dr Sannas Hudläkare Dr Susanna Hartman-Peterson delar med sig av 3 hudvårdstips:

För känslig hud gäller det “less is more”. Färre ingredienser, utan parfym, bara neutrala goda råvaror. Huden kan vara känslig på många sätt. Antingen på grund av torrhet, eksem och allergier, eller hos personer som har anlag till hudsjukdomen rosacea, som reagerar med huden mot en massa inre och yttre påverkan.

  1. Alltid välja produkter utan parfym.
  2. Minimera produktmängden i din hudvårdsritual. Mild rengöring och neutrala krämer/oljor som skyddar huden.
  3. Tänk på vad du äter. Generellt sett är det socker, dåliga fettsyror och mjölkprodukter som är största bovar när det gäller hudproblem. Men även gluten, födoämnen som innehåller histamin eller aktiverar detta. Tips är att föra en matdagbok så du kan identifiera vad som påverkar just din hud.

Det är viktigt att förstå varför du har torr hud och att det finns många orsaker och bakomliggande faktorer. Det kan vara att du naturligt har en känslig hud, livstilfaktorer som mat och stress men även sjukdomar som atopiskt eksem och psoriasis samt genetiska faktorer. Men genom sunda och hälsosamma val så skapar vi en bättre hälsa.

Någon du känner som kan ha nytta av denna artikel? Dela gärna!

Dr Susanna Hartman-Petersen är hudläkare och aktiv som styrelseledamot i Dr Sannas AB. Tillsammans med Dr Sanna Ehdin och team Dr Sannas tar de fram och utvecklar Dr Sannas hudvårdsprodukter.

Du kanske också gillar ...

Om alla texter på drsannas.se
Alla råd, tips och rekommendationer på drsannas,se grundar sig på Team Dr Sannas egna erfarenheter och följs på egen risk. Vi reserverar oss för ev. faktafel. Vi rekommenderar alltid att du vid nedsatt hälsa uppsöker läkare och specialister. Vi hoppas att denna sida inspirerar till en fantastisk hud och ett friskare liv för alla besökare

Dela den här nyheten:

×

Kundvagn

Handla för 500.00 kr mer så bjuder vi på frakten!