Dr Sannas har samlat 5 praktiska och enkla råd till dig och din hud under den soliga sommarsäsongen i samband med lanseringen av After Sun Lotion. Njut av solen men var snäll mot din hud, den är vårt största organ och skyddar oss mot yttre angrepp.

Du kan skydda huden både inifrån och utifrån – och genom att sola klokt:

  1. Ät anti-inflammatorisk kost (IFD). Solbränna är en inflammation, så undvik att bli bränd (röd) och se till att motverka själva inflammationen. IFD-kryddorna gurkmeja, vitlök, ingefära, lök, chili och cayennepeppar är bra mot inflammation, och ät gärna gurkmeja fem dagar i veckan!
  2. Använd mineralbaserade SPFer med fysikaliska UV-filter.Det finns idag två sorters solkrämer: med fysikaliska eller kemiska filter. Fysikaliskt UV-filter (till exempel titandioxid och zinkoxid) fungerar som en barriär på vår hud och reflekterar UV-strålningen så att UV-ljuset inte tränger in i huden. Solskydd med kemiska filter ändrar solens strålning till mindre skadlig, såsom infraröd strålning, men filtret förbrukas då och behöver fyllas på genom insmörjning. Det innebär också att de absorberar solstrålning, varvid huden också hettas upp.
  3. Undvik solen när den är som starkast. Undvik solen mellan klockan 11-14 under sommarmånaderna eller skydda dig med kläder, parasoll, skugga etc.
  4. Mjukstarta alltid med solen. Börja gärna försiktigt i skuggan och låt din hud bygga upp dess naturliga skydd, pigmenteringen. Din hud skyddas av den vackra, solbruna färgen.
  5. Smörj in dig med en after sun lotion som lugnar huden. Använd en ekologisk after sun lotion som innehåller naturliga ämnen som lugnar huden efter en dag i solen. Exempelvis så har probiotika, havrelipider och fraktionerad rapsolja en naturlig anti-redness effekt. Bra tips är Dr Sannas After Sun Lotion

Läs också vår artikel Allt du behöver veta om solskyddsfaktor.

Dr Sannas

Du kanske också gillar ...

Om alla texter på drsannas.se
Alla råd, tips och rekommendationer på drsannas,se grundar sig på Team Dr Sannas egna erfarenheter och följs på egen risk. Vi reserverar oss för ev. faktafel. Vi rekommenderar alltid att du vid nedsatt hälsa uppsöker läkare och specialister. Vi hoppas att denna sida inspirerar till en fantastisk hud och ett friskare liv för alla besökare

Dela den här nyheten:

×

Kundvagn

Handla för 500.00 kr mer så bjuder vi på frakten!