Recept på en härlig Golden Granola med nötter, hirsflingor, soldryck och citrus. Passar utmärkt för dig som gillar mycket smaker och lite sting.
Golden-granola
ca 8 dl
Ingredienser:
3 dl Eko naturella nötter (här en mix på hasselnötter och sötmandel)
4 dl Eko Hirshflingor (eller glutenfria havregryn)
1/2 dl Eko kokos flakes
1 dl Eko pumpakärnor
1/2 dl Eko chiafrön
1/2 dl Eko kokosolja
1/2 dl Vatten
1-2 msk (kanel, kardemumma, paprikapulver, chilipulver)
2 msk Soldryck
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 170-175°C.
- Hacka sedan nötterna grovt och blanda sedan med hirsflingor (glutenfria havregryn), jag blandar direkt på plåt med silikonmatta.
- Blanda vatten kokosolja och alla kryddor utom Soldrycken, ringla på och blanda väl.
- Fördela sedan jämnt och tillaga i 15 minuter i mitten av ugnen. Blanda var ca 5 minut eller efter halva tiden. Håll uppsikt för det går fort.
- Låt svalna och tillsätt sedan Soldryck.
- Skala citrusfrukt och skär upp i tunna skivor. Lägg sedan upp och strö över granolan.
Denna granola är kryddstark och vill du så går det fint att minska mängden heta kryddor eller öka på för den delen med.