Ansiktet känns återfuktat, fräscht och tip top på morgonen. Väl hemma igen känns dock både huden och makeup:en trött, torr och allmänt glåmig. Eller vänta lite, det började det göra redan vid lunch. Känns fenomenet igen?

Lösningen på problemet stavas ansiktsmist, din bästa vän i väskan och hudens allra bästa power-försvar under dagen. Här förklarar vi varför du bara MÅSTE ha en!

Detta händer med huden under dagen

Att ta hand om huden morgon och kväll sitter som i ryggmärgen för de flesta, men vad händer egentligen med huden i ansiktet på dagen? Vi skulle vilja påstå att det är här det händer som mest - och just därför är det viktigt att din hud står väl rustad mot de påfrestningar den utsätts för. Inte bara på morgonen och kvällen, utan även på dagen.

Rent konkret utsätts vi, särskilt vintertid, för extremt torr inomhusluft på dagen - och inte heller blir det bättre om du sitter framför en dator hela dagarna. Torr luft är hudens värsta fiende, här kan du läsa mer om varför yttorr hud kan uppstå även hos de med fet hud på grund av torrt inomhusklimat. Lägg där till att det finns mängder med föroreningar i luften som kan skapa oxidativ stress som bryter ner vår hud.

Vår hud behöver helt enkelt ett power-försvar under dagen för att hålla sig frisk, fräsch, återfuktad och ung.

Lösningen stavas ansiktsmist

Lösningen på trött, torr och energilös hud finns på flaska. Yes, vi pratar helt enkelt om en ansiktsmist. Här är några fördelar du kanske inte visste om:

 1. Återfuktar uttorkad hud
  Kanske den mest uppenbara fördelen, men en bra ansiktsmist tillför massvis med fukt. Du känner det nästan direkt. Helt plötsligt har ansiktet fått som en skön slöja av fukt - utan att det känns tungt. Spraya gärna huden 2-6 gånger om dagen när den är som mest utsatt, t.ex. då du sitter framför en dator eller vistas inomhus.
 2. Vitaliserar och ger energi
  En bra ansiktsmist har också tagit hudens trötthetsproblem på största allvar. Det ÄR påfrestande med torr inomhusluft och föroreningar. En ansiktsmist med noga utvalda ingredienser vitaliserar och ger energi till huden, som gör att den direkt känns pigg och strålar.
 3. Fixerar makeupen
  Det bästa med en ansiktsmist är att du kan använda den både utan och med makeup. Ja, det är faktiskt till och med som så att en bra ansiktsmist är utmärkt för att fixera makeup:en som annars tenderar att försvinna under dagen. Spraya den helt enkelt direkt när du är klar med din makeup - den blir som ett osynligt skydd som ”låser” sminket på plats!
 4. Perfekt underlag - innan din ansiktsolja
  Här förklarar vi varför en ansiktsolja fungerar som ett underställ för din hud. Om ansiktsoljan är hudens underställ, så är en ansiktsmist en slags fördelare för understället. Kort och gott: spraya din ansiktsmist precis innan du applicerar din ansiktsolja, så fördelas den ÄNNU bättre än med vatten - och tillför dessutom massvis med näring.

 5. Lugnar upprörd hud
  Åter till hudens alla fiender under dagen, som kan göra att även normal hud blir upprörd och irriterad. Har du känslig hud är en bra ansiktsmist med lugnande egenskaper extra viktigt. Den fungerar som ett försvar mot de yttre påfrestningar som kan störa hudens barriärfunktion.

Dr Sannas nya ansiktsmist!

Dr Sannas nya ansiktsmist är noggrant utvecklad under två års tid i vårt egna laboratorium av bl.a. en dr i immunologi och en hudläkare - för att skapa en fantastisk produkt som kompletterar din hudvårdsrutin morgon & kväll. Ansiktsmisten är en naturlig återfuktare som vårdar och ger lyster och innehåller bland annat:

Olivlövsextrakt - som har lugnande egenskaper vid oxidativ stress

Vitamin C - som ger fantastisk lyste

Probiotika - som förhindrar bakterietillväxt i huden

Använd den innan du applicerar din ansiktsolja, för att fixera din makeup och regelbundet under dagen för att ge huden en frisk, fräsch och återfuktad kick. Du kommer märka resultatet direkt!

Läs mer om vår nya ansiktsmist här!

Hälsa & Kärlek

Du kanske också gillar ...

Om alla texter på drsannas.se
Alla råd, tips och rekommendationer på drsannas,se grundar sig på Team Dr Sannas egna erfarenheter och följs på egen risk. Vi reserverar oss för ev. faktafel. Vi rekommenderar alltid att du vid nedsatt hälsa uppsöker läkare och specialister. Vi hoppas att denna sida inspirerar till en fantastisk hud och ett friskare liv för alla besökare

Dela den här nyheten:

×

Kundvagn

Handla för 500.00 kr mer så bjuder vi på frakten!