Det första, och absolut viktigaste steget i din hudvårdsrutin, är grundlig och skonsam ansiktsrengöring. Här förklarar vi varför det är lika viktigt att du rengör ansiktet på morgonen som på kvällen, och ger dig våra säkra experttips som maximerar din rengöringsrutin!

Ansiktsrengöring - morgon och kväll

Det allra viktigaste är att du etablerar en vana att rengöra ditt ansikte både morgon och kväll. På kvällen känns det ofta naturligt att vi vill använda en skön ansiktsrengöring - vi har ju varit utomhus och vill kanske tvätta av oss eventuellt smink. Och mycket riktigt har både smuts, bakterier och fetter fastat på vår hud i ansiktet under dagen.

För att undvika att orenheter och akne tar form är det därför otroligt viktigt att du varje kväll använder en mild rengöring för ditt ansikte.

Under natten - då rensar vår hud ut slaggprodukter. Det innebär att huden naturligt rensar ut fetter, smuts och slagg - som, just det, lägger sig på hudytan.

Av denna anledning är det viktigt att du även rengör ansiktet på morgonen, så att dessa slaggprodukter har ”någonstans att ta vägen” och inte stannar kvar på huden. Om du inte sköljer bort detta blir det nämligen helt enkelt som att det bara byggs på - lager på lager - av slagg och orenheter på huden under dagen, vilket täpper till porerna. Något vi såklart starkt vill undvika.

Hur ska jag rengöra mitt ansikte?

Okej - så vi har landat i att du behöver rengöra ansiktet morgon och kväll.

Men vad mer behöver du tänka på?

- Steg ett är att vara lätt på handen. Använd milda, lätta och cirkulära rörelser när du masserar ut din ansiktsrengöring på huden. På kvällen behöver du kanske vara lite mer fast på handen, på morgonen räcker det mest att baddar ut rengöringen väldigt lätt.

- Steg två är att använda ljummet vatten när du sköljer av din rengöring. Varmt vatten torkar nämligen ut vår hud mer än kallt vatten. Är du extra torr och känslig i huden kan du prova att enbart använda kallt vatten.

- Steg tre är att badda huden torr med en riktigt mjuk (och ren!) handduk. Använd inte samma handduk som du torkar händerna på. Voilá - fler bakterier kommer garanterat fastna på huden igen.

Se också till du verkligen får bort all ansiktsrengöring. Slarvar du, vilket ofta är vanligt om man är snabb och ”missar lite i kanterna” t.ex. vid tinningarna och runt hakan/halsen, är det lätt att rengöringsprodukten i sig täpper till huden. Detta gäller särskilt ansiktsrengöring som inte är naturlig, som innehåller främmande ämnen för huden vilka istället täpper till porerna. Detta kan sedan yttra sig i flera olika hudreaktioner, alltifrån rodnad och känslig hud till orenheter och akne. 

Med detta sagt kan din ansiktsrengöring både vara din bästa vän - eller största fiende. Välj därför en naturlig ansiktsrengöring som du vet stärker huden inifrån och ut, som inte innehåller främmande ämnen och som du utan problem kan använda varje dag utan att den varken torkar ut eller sliter på huden.

Tvärtom. En riktigt bra ansiktsrengöring ska stärka huden, ta bort det som inte ska finnas där, återfukta och skänka massvis med glow.

Ansiktssåpa - för skonsam rengöring av ansiktet

PSST - Du vet väl att våra nya ansiktsserie lanseras snart? Där hittar du bland annat vår nya ansiktssåpa! Den är en perfekt daglig ansiktsrengöring som skonsamt rengör huden från smuts och makeuprester, utan att torka ut. Dessutom lämnas huden med en återfuktad känsla och förbereder den för resten av din hudvårdsrutin.

Starta och avsluta dagen med en upplyftande doft av naturlig grape och vårdande probiotika som naturligt förhindrar bakterietillväxt.

Som alla våra produkter i vår nya ansiktsserie är ansiktssåpan omsorgsfullt utvecklad under två års tid av bl.a. en dr i immunlogi och en hudläkare. För att din hud enbart förtjänar det allra bästa.

Men att använda en rengöring för ansiktet två gånger per dag - sliter inte det på huden?

Det beror som sagt självklart på. Om du följer stegen ovan, genom att använda en naturlig och skonsam ansiktsrengöring med lätta och cirkulära rörelser, ljummet vatten och sedan baddar ansiktet torrt med en mjuk handduk när du är klar - då kommer huden i ditt ansikte att tacka dig. Du lägger en perfekt grund för steg nummer två som handlar om att tillföra huden massvis med fukt. I nästa guide förklarar vi hur du återfuktar huden på allra bäst sätt. Missa inte den!

Du kanske också gillar ...

Om alla texter på drsannas.se
Alla råd, tips och rekommendationer på drsannas,se grundar sig på Team Dr Sannas egna erfarenheter och följs på egen risk. Vi reserverar oss för ev. faktafel. Vi rekommenderar alltid att du vid nedsatt hälsa uppsöker läkare och specialister. Vi hoppas att denna sida inspirerar till en fantastisk hud och ett friskare liv för alla besökare

Dela den här nyheten:

×

Kundvagn

Handla för 500.00 kr mer så bjuder vi på frakten!