Amerikanska Pannkakor med kolakräm och kokos – hur gott låter inte det? Utan gluten, inget tillsatt socker eller mejeriprodukter! Unna dig och din familj dessa underbara pannkakor.
Vi har valt att tillsätta Dr Sannas underbara ekologiska rawfoodpulver Gryningsblandning med baobab, amalaki, nypon, ananas, gotu kola, lucuma samt adaptogenen sibirisk ginseng, även kallad rysk rot. För maximalt bevarande av enzymer, näring, vitaminer och mineraler är alla ingredienser råtorkade vid max 40 grader. Amerikanska Pannkakor LOHAS-stil alltså!
För mindre sötma kan du byta ut dadlar mot frysta hallon och blåbär till en Drottningbärsås. Utsökt gott!
Amerikanska pannkakor – 6 st
1,5 dl Eko hirsflingor
0,5 tsk Eko bikarbonat
1,5 msk Eko kikärtsspad
1 st Eko banan
1 dl Eko mandelmjölk (växt-/nötmjölk)
0,5 msk Eko kokosolja/solrosolja
1 krm Eko vaniljpulver
1 nypa salt
1 dl Eko kokosflingor
Kolakräm
6 st Eko urkärnade dadlar
2 msk Eko mandelmjölk
0,5 tsk Eko vaniljpulver
2 tsk Gryningsblandning
1 nypa salt
Amerikanska pannkakor – gör så här!
Gör så här:
- Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke eller kanna.
- Rör i kikärtsspad, mandelmjölk och matfett samt, mixa sedan ner bananen till det blir en slät smet.
- Låt svälla i 10 min.
- Under tiden kan en mixa samman kolakrämen
- Mixa samman alla ingredienser
- Förvara i rengjord glasburk
- Stek pannkakorna i en varm (lite över medelvärme men beror såklart på vad en har för spis) och smord panna, ca 2-4 msk smet per pannkaka beroende på önskad storlek. Stek i 1-2 minuter per sida men en kan se när det börjar bubbla och bli fast, då är det dags att vända. Stek upp all smet.
- Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna på hög värme, ha dem under uppsikt då det går fort. Rör om, och när de börjar få en gyllenbrunfärg så är det klart.