Visst vore det toppen med en raw food glass som är glutenfri? Ihop med Dr. Sanna Ehdin delar vi med oss av en underbar osockrad raw food glass med choklad som är full med härliga ingredienser – dessutom är glassen vegansk. Så varför inte göra en hemmagjord raw food glass nästa gång du vill äta något gott? 🍧
Nedan ser du när vi förbereder mandlarna som används i glassen.
Så här gör du Dr. Sanna Ehdins Raw food glass med chokladsmak
1 dl frysta blåbär
1 dl frysta mangobitar
1/2 banan, skivad och fryst
1-2 msk raw kakaopulver (beroende på hur mkt chokladsmak man vill ha.
1 tsk Gryningsblandning
2,5 tsk Kärleksblandning
1 msk MCT-olja (kokosolja går bra)
1-1,5dl mandelmjölk (gärna hemgjord på mandlar som legat i vatten över natten. Den blir krämigare då)
1 msk kakaonibs
Önskas lite krämigare konsistens så tillsätt 2-3 tsk mandelsmör.
Mixa allt väl till en slät och tjock konsistens. Toppa med kakaonibs.
Den här sommarglassen tycker Dr. Sanna Ehdin och alla på kontoret fantastiskt god! Vad tycker du?