Få saker är så härliga som när vår hud är i riktigt bra form. Mjuk, smidig och rikligt med glow – visst älskar vi den känslan? Torra fläckar och torr hud är dock ofta raka motsatsen, det känns obekvämt och helt enkelt inte bra. Huden är ur balans. Men misströsta ej! Här delar vi med oss av fem säkra tips i vardagen - varsågod!

# 1 – Var omtänksam om extra torra partier

Vissa delar av vår hud har lättare för att bli torr än andra. Exempel på detta är våra hälar, händer och armbågar. Att händer, armbågar och hälar lättare blir torra beror bland annat på att vi har färre talgkörtlar här. Ju färre talgkörtlar vi har på ett visst område (vilket ofta är områden där vi har mindre hårväxt) – desto mindre tillförsel av fukt får vi nämligen.

Besvärar du av torra fläckar och torr hud är det därför en god idé att vara extra omtänksam mot dessa utsatta partier genom att använda en djupt närande kräm, som tillför huden rikligt med fukt. Så, se till att vårda dina hälar, armbågar och händer  extra mycket med en rik och närande kräm! Och gärna i förebyggande syfte.

Som alltid är det oftast enklare att förebygga än att åtgärda ett problem. Och använder du rätt kräm behöver du inte vara orolig för att ”fuktboosta” i onödan!

Vi vill varmt rekommendera vår omtyckta Multi Cream med svartvinbärsolja – en vårdande kräm som ger skydd mot uttorkning. Självklart är den naturlig, ekologisk, vegansk, parfymfri, fri från allergener och 100 % fri från djurförsök. Dessutom innehåller den närande svartvinbärsolja, probiotika och baobabolja. Här kan du också läsa om fördelarna med probiotisk hudvård.

# 2 Diska smart

Tips nummer två hänger egentligen ihop med tips nummer 1, och det är att diska smart genom att kort och gott använda diskhandskar. Alla våra vanor i vardagen sätter sina spår på huden och att låta händerna vistas i vatten (och diskmedel med för den delen) sliter på huden vilket kan orsaka såväl torr hud som torra fläckar. Ha också för vana att alltid smörja in händerna när du tvättat dem – och gärna även innan du går ut i den kalla luften.

# 3 Se över din dagliga hudvårdsrutin

Det är oerhört lätt att på ”slentrian” fortsätta med samma hudvårdsrutin – men små förändringar i din dagliga hudvårdsrutin kan faktiskt göra underverk. Besväras du till exempel av torr hud och torra fläckar i ansiktet kan du använda en fetare kräm och/eller en närande olja på dessa partier (kanske är det näsan eller kinderna) och en lättare kräm på övriga partier. Våga alltså blanda – vår hud har olika behov baserat på hur den beter sig på olika partier/områden.

Vi har olika ansiktsoljor för såväl den torra, mogna huden som normal/blandhy och torr/känslig hy. Använd gärna vår guide som hjälper dig att hitta rätt ansiktsolja för just din hud!

Var också extra försiktig när du applicerar krämen/oljan på de torra partierna, klappa gärna in det varsamt så att du inte riskerar att irritera huden i onödan.

# 4 – Exfoliera; lika viktigt som fukt!

Fukt i all ära – men visste du att huden tar upp fukten väsentligt bättre om du först exfolierar huden? Det betyder inte att vi ska exfoliera huden dag in och dag ut, men logiken är enkel. När du exfolierar (dvs. peelar/skrubbar huden) masserar du bort döda hudceller och kommer åt en ny och ren yta. Denna yta har betydligt lättare att ta upp de fuktgivande produkter du därefter applicerar. Se till att använda en skrubb som är anpassad efter din hudtyp. Har du torra fläckar och torr och känslig hud bör du använda en mild och krämig peeling som särskilt är anpassad för den känsliga huden. En vanlig riktlinje är att exfoliera ansiktet 1-2 gånger per vecka, men känn alltid efter vad som fungerar bäst för din hud.

# 5 – Sist, men inte minst. Fuktbomba inifrån!

Kost som är rik på omega 3 har i flera studier verkat ge god effekt på torr hud. Omega 3 kan kroppen inte producera själv, men du kan tillsätta det själv genom att äta bland annat linfrö, raps, vildfångad fet fisk och valnötter – råvaror som således återfuktar kroppen inifrån!

Lycka till med din hudvård och varma hälsningar från oss på Dr Sannas!

Du kanske också gillar ...

Om alla texter på drsannas.se
Alla råd, tips och rekommendationer på drsannas,se grundar sig på Team Dr Sannas egna erfarenheter och följs på egen risk. Vi reserverar oss för ev. faktafel. Vi rekommenderar alltid att du vid nedsatt hälsa uppsöker läkare och specialister. Vi hoppas att denna sida inspirerar till en fantastisk hud och ett friskare liv för alla besökare

Dela den här nyheten:

×

Kundvagn

Handla för 500.00 kr mer så bjuder vi på frakten!