Maten är vår primära energikälla - Det är näringen som bygger kroppen, så därför är det viktigt att äta en näringsrik mat.

Vi äter inte för att bli mätta – utan för att ge kroppen näring och energi som skapar vitalitet. Som driver kroppens olika processer och stärker immunsystem, hormoner, hjärna, muskler och skelett etc.

Idag finns också en mängd nya forskningsrapporter som visar på positiva effekter av matens olika beståndsdelar eller av olika kost. De visar att kombinationen av en god näringsstatus och en sund tarmflora ger förutsättningar för ett starkt immunsystem och en fungerande självläkning. Det medför samtidigt att kroppen får en bättre motståndskraft mot infektioner och sjukdomar.

Näringsbrister påverkar oss mer än vi kanske tror och kan framkalla både kroppsliga besvär och sjukdomar och förändringar i vårt beteende. Därför är det viktigt att äta en näringsrik kost.

Ett skön känsla efter maten är om man känner sig mätt, lätt och påfylld med energi. Rätt mat gör en piggare, man både tänker och arbetar bättre. Man orkar mer och har kraft över till social samvaro och träning. Att äta bra näring ökar sömnens kvalitet och man blir inte sjuk så lätt.

Du kanske också gillar ...

Om alla texter på drsannas.se
Alla råd, tips och rekommendationer på drsannas,se grundar sig på Team Dr Sannas egna erfarenheter och följs på egen risk. Vi reserverar oss för ev. faktafel. Vi rekommenderar alltid att du vid nedsatt hälsa uppsöker läkare och specialister. Vi hoppas att denna sida inspirerar till en fantastisk hud och ett friskare liv för alla besökare

Dela den här nyheten:

×

Kundvagn

Handla för 500.00 kr mer så bjuder vi på frakten!