Älskar du choklad? Då är detta receptet för dig. Dessutom helt raw och utan tillsatt socker och gluten. Smidigt att göra och allt du behöver är en mixer till dina ingredienser.
Ingredienser:
- 175 g hasselnötter
- 15 st dadlar
- 1 dl kokosflingor
- 1 tsk vaniljpulver
- 3 msk kokosolja
- 0,75 tsk salt
- 0,5 dl vatten
- 1 msk kakaonibs
- 4 msk raw kakao
Chokladfrosting:
- 2 st avocado
- 2 msk raw kakao
- 1-2 msk honung
- 2 msk kokosolja
- 1 krm vaniljpulver
Topping:
- flingsalt
- rivet torkat apelsinskal
- hallon/blåbär
- 70 % raw choklad
- citronmeliss
Gör såhär:
Mixa först nötter och dadlar till en smet. Blanda sedan ner resten av ingredienserna och låt gå i mixern i ca 1 min. Bred ut smeten i en ugnsform (ca 18x13cm) med bakplåtspapper under. Ställ in smeten i frysen i ca 20 min. Mixa ihop alla ingredienser till frostingen tills det blivit en len och slät blandning. Bred på frostingen över chokladsmeten.
Smält chokladen i ett vattenbad och ringla över frostingen (vill du hålla kakan helt raw så går det bra att riva chokladen över kakan istället). Toppa med valfri topping. Här valde vi att toppa med lite flingsalt, rivet apelsinskal, hallon, blåbär & citronmeliss. En helt magisk kombo. Förvara i kylskåp.