Recept på Bountybollar
En av julens många mysiga traditioner är att göra julgodis! Dock innehåller många recept vitt socker och färgämnen. Om du är sugen på att göra eget julgodis utan socker ska du prova detta recept! Här kommer ett recept på Bountybollar som är utan gluten och utan tillsatt socker. Alla ingredienser är även naturliga och ekologiska!
Ingredienser för 12-14 st:
10 dadlar
1 dl kokosmjölk
1/2 tsk Ceylon Kanel
1/2 tsk vaniljpulver
200 gram kokosflingor
1 msk kokosolja
1 msk kaffe
100 gram fairtrade certifierad mörk choklad
Gör så här:
1. Mixa dadlarna till en slät kräm (ha i en tesked vatten om konsistensen inte blir krämig).
2. När du är nöjd med konsistensen tillsätter du redan av ingredienserna och rör ihop.
3. Rulla till små bollar och placera dem därefter i frysen under tiden du förbereder chokladen.
3. Dela chokladen i mindre bitar och smält chokladen över ett vattenbad.
4. Bountybollarna ska i detta lag vara kylda och hålla fast konsistens så det blir lätt att doppa dem i chokladen. Använd en gaffel för att rulla bollarna i den smälta chokladen och lägg dem sedan på ett bakplåtspapper. Placera dem sedan i kylskåp under 20-30 minuter tills chokladen stelnat.
Bjud vänner och familj över något varmt att dricka! Tips – Dr Sannas Varma chokladdryck passar både stora och små.
God jul!