Golden milk, eller guldmjölk på svenska, är en kryddig, varm och fantastisk dryck på många sätt! Den har hyllats av människor över hela världen och hittas på allt fler ställen. Vi är många på Dr Sannas som avnjuter den färgsprakande guldmjölken var och varannan kväll. Helt underbar!

Golden milk, gyllene mjölk - eller bara guldmjölk – innehåller gurkmeja som är en ört som hyllats genom tiderna av en av världens äldsta, holistiska läkekonster - Ayurveda.

Guldmjölk - ingredienser

2 dl havredryck eller valfri mjölk
1 msk Dr Sannas Soldryck (vill du tillföra extra Gurkmeja kan du lägga till 1 tsk gurkmejapulver)
1 tsk kokosolja
1/2 tsk mald kanel (gärna ceylonkanel)
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk naturlig, ouppvärmd honung
Lite färsk eller malen ingefära
1/2dl vatten

Blanda ihop Dr Sannas Soldryck med övriga ingredienser. Söta eventuellt med honung.

Ta ett par medvetna andetag, gå in i hjärtat och känns tacksamhet. Andas ut och njut.

Tips:

Gurkmeja är en krydda som de flesta kanske känner igen genom dess starkgula färg. Den kommer från det aktiva ämnet kurkumin som finns i gurkmejan. Vi kan tipsa dig att söka online efter gurkmejans dokumenterade egenskaper och hälsoeffekter i tusentals genomförda västerländska studier.

Soldrycken innehåller svartpeppar men krydda extra om du vill eftersom det innehåller piperin som ökar biotillgängligheten dvs din kropps förmåga att ta upp näring..

Låt din Guldmjölk bli ljummen innan du blandar ner honungen.

Du kanske också gillar ...

Om alla texter på drsannas.se
Alla råd, tips och rekommendationer på drsannas,se grundar sig på Team Dr Sannas egna erfarenheter och följs på egen risk. Vi reserverar oss för ev. faktafel. Vi rekommenderar alltid att du vid nedsatt hälsa uppsöker läkare och specialister. Vi hoppas att denna sida inspirerar till en fantastisk hud och ett friskare liv för alla besökare

Dela den här nyheten:

×

Kundvagn

Handla för 500.00 kr mer så bjuder vi på frakten!