En fantastisk god och lätt spenatsoppa fylld med nyttigheter såsom färsk spenat och basilika samt hackade valnötter. Passar utmärkt till både lunch och middag.
Spenatsoppa för 4 personer
Ingredienser:
- Cirka 500 g färsk spenat
 - 1 gul lök
 - 1 vitlöksklyfta
 - 4 dl valfri grädde (exvis. havregrädde)
 - 3 dl vatten
 - 1 eller 2 grönsaksbuljongtärningar
 - Olivolja
 - 2 tsk Ängsblandning
 - Salt och peppar
 - 1 dl hackade valnötter
 
Gör så här:
Finhacka lök och vitlök och bryn det i en kastrull med olivoljan. Häll därefter i spenat, vatten och buljongtärning. Koka ihop med grädden. Salta och peppra efter smak och rör i Dr Sannas Ängsblandning. För en slätare soppa, mixa med stavmixer. Toppa med rostade valnötter och gärna lite färsk basilika. Redo att ätas! <3
						
													
											
										
									
										
									
										
									


