Varför är probiotika så bra i hudvård? För att vi behöver hälsofrämjande bakterier. Levande bakterier i hudvård är den nya trenden och givetvis så följer Dr Sannas med i detta. 

Visste du att vi har tio gånger mer bakterier än vi har celler i kroppen! Detta enligt forskning från  ”The Human Microbiome Project”. Huden är vårt största organ och samtidigt ett eget ekosystem. Den är värd åt väldigt många mikrober, vilket är bra eftersom det hindrar patogena bakterier att få fäste och föröka sig.

Huden är vår första barriär mot omvärlden, så den är tillsammans med tarmen, immunförsvarets viktigaste skydd. Därför behöver vi ha goda bakterier på och i huden.

Läs mer om probiotika i hudvård här

- Mikrober är en mikroorganismer som bakterier, jästsvampar, virus och mögel.

Goda mikrober ökar även fukthalten i huden. Detta då det mellan cellerna sitter så kallade Tight Junctions som man hittade genom forskning först 2008. Tight Junctions (eller T-junctions) är en av kroppens barriärfunktioner. Dessa sitter mellan cellerna och bildar en tätning, de kopplar alltså cellerna till varandra och gör det svårare för fukt att tränga ut.

I en studie som gjordes 2013 såg man att T-junctions påverkas positivt av mikrober. När probiotiska mikrober binder sig till hudceller ökar kvaliteten och kvantiteten av T-junktions och huden kan således behålla fukten bättre tack vare tightare bindningar mellan cellerna.

Fördelen med levande probiotika är att den kan föröka sig, kolonisera sig och interagera med de andra bakterierna som redan bor på huden. De kan alltså anpassa sig till varje individuell hudtyp.

Du kanske också gillar ...

Om alla texter på drsannas.se
Alla råd, tips och rekommendationer på drsannas,se grundar sig på Team Dr Sannas egna erfarenheter och följs på egen risk. Vi reserverar oss för ev. faktafel. Vi rekommenderar alltid att du vid nedsatt hälsa uppsöker läkare och specialister. Vi hoppas att denna sida inspirerar till en fantastisk hud och ett friskare liv för alla besökare

Dela den här nyheten:

×

Kundvagn

Handla för 500.00 kr mer så bjuder vi på frakten!